Czarna Mamba
Nov 9 2006, 08:44 PM
nic dodać nic ująć: jakie filmy są waszym zdaniem nieśmiertelne, które można oglądać po 100 razy bez znudzenia?
Beatka_bo
Nov 9 2006, 09:28 PM
Rejs oczywiście
Gregor
Nov 9 2006, 09:54 PM
Oczywiście Robin Hood z Michaelem Preeedem
Czarna Mamba
Nov 9 2006, 10:19 PM
Robin jest wspaniały, ale chyba przy 99 razie mam już dość
Czarna Mamba
Nov 11 2006, 06:04 PM
takimi filmami, które można oglądać po kilka razy (za każdym razem nowe wrażenia, inne spojrzenie) są filmy Nikity Michałkowa - m.in. Cyrulik Syberyjski i Spaleni Słońcem. Filmy genialne (jak i sama lirteratura rosyjska), chociaż niezmiernie smutne. do tego wspaniałe, nasycone kolory, które nadają (głównie temu drugiemu filmowi) niepowtarzalny klimat. polecam
żelo
Nov 11 2006, 06:28 PM
FAMILY GUY!!!
Czarna Mamba
Nov 12 2006, 11:56 AM
pamiętam kiedyś ze znajomymi robiliśmy sobie regularnie wieczorki filmowe z filmami, które należy obowiązkowo obejrzeć. Były to filmy takich reżyserów jak Greenaway, Herzog i inni (Konntrakt rysownika, Delikatesy, Zagadka Kaspara Hausera ...... i wiele wiele innych). Był taki dział w naszej ulubionej wypożyczalni Mr Bim (jeszcze wtedy kaset video) z filmami dla "koneserów". ciekawe czy jescze ktoś wypożycza takie filmy?
Owi
Nov 13 2006, 10:35 PM
QUOTE(Czarna @ Nov 11 2006, 06:04 PM)

do tego wspaniałe, nasycone kolory
nie ma sie czym tak podniecac, u nas kolorowy telewizor jest juz od kiedy pamietam ;p
dla mnie super filmami sa oczywiscie "sami swoi" ktorzy sie chyba nigdy nie znudza, tak poza tym to "Braveheart", "Gladiator" i kilka innych.
Czarna Mamba
Nov 13 2006, 10:47 PM
oczywiście wiesz że nie chodzi o zwykłe kolory, ale o aranżacje i klimat zdjęć.
a film "sami swoi" to chyba kiedyś czarno-biały był jeśli się nie mylę, i kolorowy telewizor nic tu nie mógł zdziałać
adamkam
Nov 15 2006, 07:45 PM
z klasyki: Blaszany Bębenek, Stroszek, Zapach kobiety,, z ambicją: Fikcyjne Pulpety Wojtka Koronkiewicza a z polskich komedie i seriale Barei, oraz wyciskacz łez ze Zbyszkiem cybulskim w rolach głównych: Do widzenia, do jutra
Czarna Mamba
Nov 15 2006, 08:00 PM
Przypomniał mi się jeszcze dobry film (choć przez wielu krytykowany) Dracula Copolli z klausem Kinsky w roli głównej. Świetny film, wywarł na mnie ogromne wrażenie. No i stare filmy Polańskiego, też są ciekawe.
adamkam
Nov 19 2006, 05:57 PM
ja to w ogóle mam sentyment do polskiego kina - filmy te nawet z epoki socrealizmu są niezłe
Czarna Mamba
Nov 29 2006, 10:37 PM
ciekawe filmy zapowiadają się w najbliższe dni w tv. np. Drżące ciało Almodovara i Niebezpieczne związki. Polecam. I jeden i drugi świetny.
Gregor
Dec 10 2006, 05:36 PM
Ja to bym obejżał taką starą bajkę animowaną " Załoga G" tylko nie wiem gdzie to znaleźć
Pozdrawiam
Czarna Mamba
Dec 10 2006, 07:06 PM
wiesz co, ja też już nieraz szukałam i nic. a to była też moja ulubiona bajka

Nawet mam jeszcze w głowie piosenkę która "towarzyszyła" głównym bohaterom.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.