Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: stare ale jare
Forum Choroszcz.eu > OFF TOPIC > KINOMANIAK
Czarna Mamba
nic dodać nic ująć: jakie filmy są waszym zdaniem nieśmiertelne, które można oglądać po 100 razy bez znudzenia?
Beatka_bo
Rejs oczywiście smile.gif
Gregor
Oczywiście Robin Hood z Michaelem Preeedem

wink.gif
Czarna Mamba
Robin jest wspaniały, ale chyba przy 99 razie mam już dośćsmile.gif
Czarna Mamba
takimi filmami, które można oglądać po kilka razy (za każdym razem nowe wrażenia, inne spojrzenie) są filmy Nikity Michałkowa - m.in. Cyrulik Syberyjski i Spaleni Słońcem. Filmy genialne (jak i sama lirteratura rosyjska), chociaż niezmiernie smutne. do tego wspaniałe, nasycone kolory, które nadają (głównie temu drugiemu filmowi) niepowtarzalny klimat. polecam
żelo
FAMILY GUY!!!
Czarna Mamba
pamiętam kiedyś ze znajomymi robiliśmy sobie regularnie wieczorki filmowe z filmami, które należy obowiązkowo obejrzeć. Były to filmy takich reżyserów jak Greenaway, Herzog i inni (Konntrakt rysownika, Delikatesy, Zagadka Kaspara Hausera ...... i wiele wiele innych). Był taki dział w naszej ulubionej wypożyczalni Mr Bim (jeszcze wtedy kaset video) z filmami dla "koneserów". ciekawe czy jescze ktoś wypożycza takie filmy?
Owi
QUOTE(Czarna @ Nov 11 2006, 06:04 PM) *

do tego wspaniałe, nasycone kolory

nie ma sie czym tak podniecac, u nas kolorowy telewizor jest juz od kiedy pamietam ;p

dla mnie super filmami sa oczywiscie "sami swoi" ktorzy sie chyba nigdy nie znudza, tak poza tym to "Braveheart", "Gladiator" i kilka innych.
Czarna Mamba
oczywiście wiesz że nie chodzi o zwykłe kolory, ale o aranżacje i klimat zdjęć.
a film "sami swoi" to chyba kiedyś czarno-biały był jeśli się nie mylę, i kolorowy telewizor nic tu nie mógł zdziałać tongue.gif
adamkam
z klasyki: Blaszany Bębenek, Stroszek, Zapach kobiety,, z ambicją: Fikcyjne Pulpety Wojtka Koronkiewicza a z polskich komedie i seriale Barei, oraz wyciskacz łez ze Zbyszkiem cybulskim w rolach głównych: Do widzenia, do jutra
Czarna Mamba
Przypomniał mi się jeszcze dobry film (choć przez wielu krytykowany) Dracula Copolli z klausem Kinsky w roli głównej. Świetny film, wywarł na mnie ogromne wrażenie. No i stare filmy Polańskiego, też są ciekawe.
adamkam
ja to w ogóle mam sentyment do polskiego kina - filmy te nawet z epoki socrealizmu są niezłe
Czarna Mamba
ciekawe filmy zapowiadają się w najbliższe dni w tv. np. Drżące ciało Almodovara i Niebezpieczne związki. Polecam. I jeden i drugi świetny.
Gregor
Ja to bym obejżał taką starą bajkę animowaną " Załoga G" tylko nie wiem gdzie to znaleźć 191.gif

Pozdrawiam
Czarna Mamba
wiesz co, ja też już nieraz szukałam i nic. a to była też moja ulubiona bajka smile.gif Nawet mam jeszcze w głowie piosenkę która "towarzyszyła" głównym bohaterom.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.