Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: szukam oprogramowania
Forum Choroszcz.eu > OFF TOPIC > TEMATY RÓŻNE
ptys
czy ktos z was drodzy uzytkownicy moze mi polecic jakis software do analizy technicznej notowan gieldowych!

dobry i tani! najlepiej taki ktory mozna zadarmo sciagnac z internetu biggrin.gif
Beatka_bo
Polecam Metastock - bardzo dobry program. Można codziennie aktualizować bazę danych z internetu. Metastock przechowuje wszystkie notowania giełdowe, sam tworzy wykresy przydatne do analizy technicznej, oblicza też rózne wskaźniki. Poszperaj gdzies w necie, bo nie mam pojecia skąd ja go mam smile.gif

Jakbyś miała (miał) jakieś problemy ze znalezieniem to daj znać smile.gif

Pozdrawiam
ptys
heja!
Dzieki za cenne rady! orginalny kosztuje 499$! to troche za duzo! probuje wlasnie sciagnac przez e-mule, ale to co do tej pory sciagnalem jest nie otwieralne, a przynajmniej z moja wiedza o kompach!

pytanko smile.gif czy program ten posiada dane z gieldy warszawskiej? czy masz go w jezyku polskim?

slyszalem ze ten program jest najlepszy! a moze znasz jakies inne programy do analizy technicznej?

pozdrawiam!
Beatka_bo
Ja spotkałam się tylko z programem w języku angielskim. A dane trzeba ściągnąc z internetu. Na wielu serwisach giełdowych zamieszczone są dane do metastocka z polskiej giełdy - darmowe. Można sćiagnąć zarówno dane bieżące, jak i dane historyczne (co jest bardziej przydatne do analizy technicznej).

Na onecie jest też w miare fajny serwis giełdowy, z wykresami kursów akcji, różnymi wskaźnikami. Może będzie pomocny. Jest jeszcze jeden fajny serwis Bankier.pl - tam można założyć wirtualny portfel i próbować bawić się na giełdzie na sucho smile.gif bez ryzyka.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.