Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problemy z grami komputerowymi
Forum Choroszcz.eu > PC DOKTOR > PROBLEMY Z SOFTEM
Czarna Mamba
mam problem z grą komputerową, a dokładniej - wyrzuca mnie z niej co jakiś czas, oczywiście nie wiem z jakich powodów. trochę jest to męczące, bo trzeba tę samą czynność w grze powtarzać kilka razy. czy jest na to jakaś rada? (oprócz zaprzestania grania:)
żelo
jaka gra?
Czarna Mamba
a ma to znaczenie w rozwiązaniu problemu? smile.gif

no i znowu mnie wyrzuciło .............wrrrrrrrrrrrr!!!!
Gregor
Prosta sprawa kup oryginał smile.gif
Czarna Mamba
oj Gregor! bez takich mi tu!
żelo
Czarna: ma znaczenie
Gregor
Oczywiście to wszystko zależy od kopii i metody obejścia zabezpieczeń.

Generalnie najczęściej jest to problem z brakiem najnowszej wersji direcx lub sterowniki od karty graficznej powinny być nowsze.

Inna sprawa może być w przypadku uszkodzenia pamięci w momencie błędu odczytu lub zapisu wywala się program.

Są też sytuacje całkiem niespotykane, np. jakis programik emulujący napęd CD albo inny powoduje konflikt.

Nie da się jednoznacznie określić trzeba to zobaczyć (czytaj fachowiec musi rzucić okiem 36.gif )

Pozdrawiam
Czarna Mamba
nie sądzę żeby to byla wina sprzętu (czytaj: mój sprzęcik jest super!) (czytaj dalej: jest ładnego koloru - pomarańczowy smile.gif (czytaj jeszcze dalej - żart:). sterowniki od karty graficznej chyba są nowe, bo sama karta jest raczej nowa - jeśli to o to chodzi (już słyszę chichoty facetów). po drugie - sugerujesz że moja nowiutka pamięć się uszkadza?

żelo: tym razem titan quest
Owi
Jakbys napisała od razu co to za gra to by nie było całego tematu. W titan quest bez patcha nie da sie po prostu grac. Gra jest tak zabugowana ze obojetnie w jakiej konfiguracji sprzetowej sie gra wywala srednio co 10 min. Zaopatrz sie w patcha inaczej odpusc granie. Nawet jak sie przywyczaisz do zwiech to za ktoryms padnieciem gierki rozwali Ci się save i tyle bedzie z Twego grania.
Czarna Mamba
no juz tak było

szukam tego patcha, ale dla mojej wersji gry nie mogę znaleźć (v1.0b)
żelo
a nie mówiłem smile.gif
Czarna Mamba
niestety nadal nie moge znależć tego patcha więc gram dalej.... ) uruchamiałam grę (po podpowiedzi gregora) przez Secureroom czy cos takiego, ale nic nie dało - skasowało mi na dodatek listę zadań!

Gregor - ja już jestem na trzeciej planszy! smile.gif
Owi
Nie sluchaj sie Grzeska smile.gif

Zabezpieczenie gry działa tylko przy starcie - jak się odpali to jeżei Cię wywala to znaczy że to wina gry nie zabezpieczenia to tez securom loader nic nie pomoze. Wpisz w google titan quest patch i naprawde jest pelno patchy. Sprobuj. Btw przeszedlem Titana w wakacje jak mialem wiecej czasu na granie, ale dopiero po zaaplikowaniu patcha. Gra wieszała się nadal ale raz na 2-3 godziny a nie co 10 min. Byla to wersja 1.08. Teraz jest juz 1.15
Czarna Mamba
wiem że jest kupe tych patchów, ale nie do mojej wersji - tamte nie działają, ja mam wersję v1.0b - a do takiej znależć nie moge smile.gif zaciskam zęby i gram
Owi
a probowalas zainstalowac jakikolwiek ?? wink.gif 34.gif
Czarna Mamba
pewnie że próbowałam:)

teraz to już w ogóle nie moge odpalić gry....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.