Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: architektura Choroszczy
Forum Choroszcz.eu > Nasza Gmina > CHOROSZCZ
Czarna Mamba
Ciekawa jestem, jakie budynki w Choroszczy (lub okolicach) podobają się wam najbardziej, a na które patrzycie z lekkim zażenowaniem. Czy współczesną architekturę naszego miasta uważacie za interesującą, czy raczej uważacie że w tej dziedzinie nic się nie dzieje? A co z zabytkami? Co powiecie o ich stanie? Ciekwa jestem waszych opini, jak postrzegacie własne miasto.
Beatka_bo
architektura Choroszczy? .. a co to takiego? smile.gif) większość budynków komunistycznych lub zaniedbanych przez właścicieli. A nowobudujące się domy... smile.gif to odrębny temat, chociaż też nie napawa nadzieją biggrin.gif
Czarna Mamba
małe sprostowanie: nie komunistycznych, ale socrealistycznych (tak to się nazywa). W Choroszczy nie ma typowo "komunistycznych" budynków, przynajmniej nie o takich cechach. z okresu panowania komunizmu pochodzi jedynie kilka budynków usługowych (małe pawilony), bloki, to wszystko, ale to nie jest już architektura socrealistyczna, tylko późniejsza (lata 70-te). Reszta budynków to pozostałośc z XIX/ XX wieku. No a domki z tamtego okresu są intersujące, wymagają jedynie wsppółczesnego "podrasowania" smile.gif
Peter
Domy jak domy, sprawa finansów, ale ogrody, ogrodzenia i całe otoczenie jest żałosne. Właściwie jest lepiej jak było jeszcze jakiś czas temu, ale i tak nasze miasteczko nie jest zielone i kolorowe.
Czarna Mamba
a ja myśle że budynki są podstawą - i nie jest to jedynie kwestia pieniędzy, a ogrodzenie, ogrody - to tylko dodatek, uzupełnienie architektury, tak jak ładne obrazki na ścianach w domu
Peter
Architektura to nie tylko budowle, to także popularna dziś architektura przestrzeni (czy też wnętrz). Nie mam nic wspólnego z budownictwem i na tym się nie znam. Zieleń, roślinność, ogrodzenia to rzeczywiście dodatek ale ważny. To tak jak przyprawa do potrawy. Ddana właściwie - smakuje.
Czarna Mamba
ładne porównanie....smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.