adamkam
Oct 15 2006, 08:48 PM
Tak wogóle poza tym że w centrum kultury trwa jedna wielka remontownia to jak waszym zdaniem działalność owego centrum wpływa na życie naszych mieszkańców???
Admin
Oct 15 2006, 10:06 PM
QUOTE(adamkam @ Oct 15 2006, 09:48 PM)

Tak wogóle poza tym że w centrum kultury trwa jedna wielka remontownia to jak waszym zdaniem działalność owego centrum wpływa na życie naszych mieszkańców???

Generalnie prośba aby nie używać wykrzykników do wiadomości które nie są aż tak ważne
Pozdrawiam
Czarna Mamba
Oct 15 2006, 10:10 PM
nie wiem czy wpływa, wiem tylko że w znanej mi gminie o mniejszej liczbie mieszkańców, w goku udziela się głównie "starsza" młodzież (no taka po studiach:) i dlatego dzieje się sporo - organizują mieszkancom wiele rozrywek, wszelkiego typu imprezy dla młodzieży, ogniska, - takie "namacalne" uciechy. ludzie angażują się w to i chyba o to chodzi. jednym słowem jest przyjemnie.
przydałoby się coś takiego w choroszczy
żelo
Oct 15 2006, 10:57 PM
na moje wpływa, dzięki MGCK mamy gdzie grać, to niby banalne ale na prawdę ciężko jest znaleźć dobrą salę prób a my mamy salę, trochę sprzętu w dużej mierze własnego (ale przynajmniej mamy gdzie z niego korzystać), sprzęt gokowski jest jaki jest ale zawsze to coś i ważne że jest ktoś kto z tego korzysta, pewnie mało kto wie że grafik w sali prób jest zapełniony, myślę że jak na takie małe miasteczko to bardzo dobry wynik i oby tak dalej
adamkam
Oct 16 2006, 11:19 AM
i warto dodać że pod katem muzycznym nikt nie ma przeciwskazan co do jakości wykonywanej muzyki, no i chyba najwazniejsze zawsze jest propozycja ewentualnego promowania zespołow oczywiście bez nacisków takich że jak juz próby u nas macie to na festynie ludowym w Izbiszczach musicie zagrać hehehe
do admina każdy post ktory piszę uważam za ważny ale.... to juz szanowny admin tu decyduje
Czarna Mamba
Oct 16 2006, 11:40 AM
nie jestem przeciwko waszym próbom, broń boże, ale nie wiecie jak głośno jest w bloku obok:)
zespołów rokowych czy metalowych mozna słuchac, ale gdy próbę ma Junior albo coś w tym stylu......

brrrrrr
Gregor
Oct 16 2006, 03:26 PM
QUOTE(adamkam @ Oct 16 2006, 12:19 PM)

do admina każdy post ktory piszę uważam za ważny ale.... to juz szanowny admin tu decyduje
Wiadomo że ważny ale po co wtedy oznaczać że ważny

Pozdrawiam
żelo
Oct 16 2006, 05:05 PM
QUOTE(Czarna @ Oct 16 2006, 10:40 AM)

nie jestem przeciwko waszym próbom, broń boże, ale nie wiecie jak głośno jest w bloku obok:)
zespołów rokowych czy metalowych mozna słuchac, ale gdy próbę ma Junior albo coś w tym stylu......

brrrrrr
to pomyśl co się dzieje w środku

swoją drogą bardzo fajnie że ludzie się nie skarżą, bo na pewno nie wszystkim się to podoba a podejrzewam że większości nie a już na pewno nie othermind
adamkam
Oct 16 2006, 08:58 PM
nie no teraz po prznosinach na górę to sąsiednie bloki mogą wytrzymać nie jest aż tak źle, nawet ludzie na przystanku sobie słuchają
Marcel
Oct 18 2006, 09:00 AM
QUOTE(Czarna @ Oct 16 2006, 12:40 PM)

brrrrrr
To Junior ma próby w Goku? Hmm, chyba słabo. Może to po The Emeryts takie wrażenia...
A co do sali prób, to fajnie by było, żeby zainwestowano w nowy sprzęt, bo ten się sypie i to KONKRETNIE, a swoją drogą, nawet na jakieś imprezy "gminne" odpada wypozyczanie sprzętu. Jak ma się swój, to po co?

QUOTE(adamkam @ Oct 16 2006, 09:58 PM)

nie no teraz po prznosinach na górę to sąsiednie bloki mogą wytrzymać nie jest aż tak źle, nawet ludzie na przystanku sobie słuchają

Taaa!! Stoją bandyty, na 103 czekają i riffy kradną!!
Czarna Mamba
Oct 18 2006, 08:17 PM
nie wiem czy Junior ma nadal próby, ale kiedyś miał napewno.... wszędzie poznam ten głos
Kołtun
Oct 28 2006, 04:22 PM
Gok wypozycza tylko salę, ale to Wy organizujecie tam swoje próby i oprócz tego, żadnej innej działalności MGCK nie widać! :/
żelo
Oct 28 2006, 05:08 PM
z tego co wiem GOK promował dawny zespół Last Minute Band obecnie Druga Strefa o ile czegoś nie pokręciłem, na lokalnych imprezach. W choroskiej gazecie były także wzmianki o zespołach występujących na zgrzytach, możemy (zespoły) też wypożyczyć sprzęt jeśli gramy gdzieś na imprezie niegokowskiej. Są też szersze plany o których nie chcę na razie mówić by nie zapeszyć, w każdym razie nie jest tak źle jak na nasze małomiejsckie warunki, oczywiście może być lepiej, ale kto pozwoli wydawać pieniądze na zespół którego nie dość że sie nie da słuchać (bo się dzieci boją, jak powiedziała jedna babcia) to na dodatek robi sobie jaja ze wszystkich dookoła łącznie z dyrektorem. O innych działaniach goku się nie wypowiadam bo nie wiem czy takowe istnieją, pamiętam że kiedyś było mnóstwo kółek zainteresowań, czy są teraz tego nie wiem.
Marcel
Oct 29 2006, 12:21 PM
Taka fajna ciekawostka. Wszystkim zespołom zabroniono wstępu do sali prób do końca listopada. Bo "ktoś" puszkę po piwie znalazł.
Hmm, to nic, że wszędzie wala się gruz i śmieci, bo przezież jest remont, ale PUSZKA!!!
Prawdę mówiąc coraz bardziej mnie bawi to wszystko co związane z zespołami i GOKIEM.
Jakoś kiedyś tego nie było, a teraz wszyscy jakichś szopki odstawiają (nie chodzi mi o zespoły)...
I jeszcze jedna rzecz:
- zakaz wszystkim zespołom - Emerytom też...?
Gregor
Oct 29 2006, 03:38 PM
No to brzydko z ich strony
Puszka pewnie robotnika z dachu, bo jak tu na trzeźwo na dach wleźć przecież to strach

Pozdrawiam
żelo
Oct 29 2006, 04:24 PM
Marcel: dobrze wiesz że to nie była jedna puszka

a wszyscy byli uprzedzeni o ew konsekwencjach zostawiania burdelu wiec nie widze tu nic strasznego, chciałem trochę winę na siebie ściągnąć bo "nalot" był po naszej próbie a Bietka nie ma więc byśmy jakoś przeżyli, no ale się nie dało, Emeryci??? pfff jutro wpade po sprzęt to się zobaczy

o której oni grają nie wiesz?
adamkam
Oct 29 2006, 07:49 PM
nonono to ja ciekawych rzeczy sie tu dowiaduj, widac że nervovoohozy dawno tam nie witali. A na konkurencyjnym forum wplatują mnie w jakies szykany hehehe
Co do kół zainteresowań Centrum dopóki sie nie skończy remont funkcjonować będzie tak jak funkcjonuje po remoncie idą pełną parą w gwizdek, bo ponoc cala góra to będzie jedno wielkie centrum kultury - niestety jeszcze troszke musimy poczekać
Marcel
Oct 30 2006, 09:29 AM
Żelo: Emeryci podobno "nie grają". Tak się wczoraj dowiedziałem.
Ale mniejsza o to. To jest aż śmieszne - "zakaz wstępu przez miesiąc". Równie dobrze mogłoby być na 3 miesiące, bo to naprawdę kłody pod nogi, biorąc pod uwagę że każdy zespół do czegoś dąży. Fakt, nie możemy sobie pozwalać na WSZYSTKO, ale mi się wydaje to trochę niebardzawe, jak wyszło. A tłumaczenia, że temu tak, bo może burmistrz wpaść na wizytę - hehe, jak gram już nie wiem ile lat w Goku nie było go ani razu, bo tego pana raczej mało to to obchodzi. Zamiast w jakiś sposób pomagać zespołom z Choroszczy (nie to że tak ma być, ale...) lepiej wydać 10tys (chyba się nie pomyliłem) na koncert Czerwonych Gitar...
Podsumowując - CUDA NA KIJU!!!
żelo
Oct 30 2006, 06:53 PM
oczywiście że to jest śmieszne ale co zrobisz? 10 tys? mało coś... chociaż w sumie to nie lady pank czy budka suflera ale mniejsza z tym bo nie wiem czy wiesz ale kiedyś się za próby w goku płaciło!!!!!! tak pan Halicki były dyrektor centrum wspierał młodych ludzi!!! i z tego miejsca trzy każdy wie jakie słowa do pana Halickiego!!! mam nadzieję że to czytasz ty... więc Marcelu zrozum moją postawę
Marcel
Oct 31 2006, 06:27 AM
Masz rację. Pamiętam. I pamiętam taki fajny układ. Wymyślił to właśnie pan Halicki, jak zaczynaliśmy z The Last Minute Band. "Sala prób za free - za to gramy na imprezach MGCK (też za free)." Zdrowy układ który każdemu był na rękę. My, jak startowaliśmy mieliśmy fajnie, a Gok DUŻO oszczędzał, a ludzie na nas przychodzili (toż Klepaczankami nie wypełnią całego Jarmarku). A wynajęcie nawet mizernej kapeli jednak parę złotych kosztuje. Taki układ jest niby i teraz, tylko kiedyś obie strony czuły się "na równi", żedna się nie wywyższała. A teraz, hmm... czy ja wiem.... trochę mam czasem wrażenie jakby łaskę nam robili i trzeba było tolerować jakieś dziwne fazy...
żelo
Oct 31 2006, 07:05 PM
i tak jest lepiej niż za Halickiego, a teraz nikt Cie nie zmusza do grania, przynajmniej nie nas ale to już chyba ze względu na muzykę
adamkam
Nov 1 2006, 11:58 AM
co do prób nie narzekajmy lokal jest sami mielismy zadbac o jego estetyke i wyglad no nie??? Trzeba postarać sie w koncu by centrum moglo w koncu wydać jakieś pieniążki na wzamcniacze bo to są juz w taki stanie że pożal sie Boże, mam nadzieje że zmieni sie to już niebawem.
żelo
Nov 1 2006, 01:57 PM
w tym roku na pewno nie ma takiej szansy, ale są przymiarki więc bądźmy dobrej myśli
QUOTE(adamkam @ Oct 29 2006, 07:49 PM)

A na konkurencyjnym forum wplatują mnie w jakies szykany hehehe
jakoś mi to umknęło wcześniej
o co Ci chodzi?
adamkam
Nov 1 2006, 05:06 PM
żelo dobrze wiesz bo sledzisz tak jak ja tamto forum. nie mam takiej władzy żebym ludzi zastraszał zwolnieniem z pracy czy cos w tym stylu za rzekome powieszenie ulotki konkurencyjnego forum no nie, cała kampania pana nestora do tego zmierzała żeby udowodnic klamstwo którego wogóle nie było ale nie chce zasmiecać tu tego tymi sprawami bo to nie o to chodzi , obserując tamto forum masz wrażenie że niejaki lewiro, kamadam czy forum.eu (bo zrobiłem se specjalnie kilka nicków ze względu na to że za każdym razem admin mi zmieniał ustawienia w profilu) to pieniacz i krzykacz i niech tak zostanie nie chcę tego więcej poruszać ok.
Czarna Mamba
Nov 1 2006, 05:25 PM
hm... a cóz to za konkurencyjne forum?.....
żelo
Nov 1 2006, 06:42 PM
adamkam: ok twój wybór, dziwi mnie tylko że kandydat na radnego nie dba o swój wizerunek ale to już Twoja sprawa, koniec tematu
Czarna: wirtualna choroszcz, linka nie podam bo choć nie ma regulaminu to wiem że admini raczej sobie tego nie życzą
adamkam
Nov 2 2006, 08:10 PM
to kampania nestora przeciw mnie była celowa i w dalszym ciągu trwa wystarczy poczytac to forum, ja je własnie obserwuję i widzę jak admin z niejakim lzsem -(moim kontrakndydatem, który sie kiedys mienił moim przyjacielem) próbują przekonać pewną tajemniczą osobe poniekąd moją dobrą znajomą że to co robie to wielkie be. nie chcę się włączać w dyskusję i wysłuchiwać głupot bluzg i obelg powiem tylko jedno czy zastanowiłeś się nad tym jak będzie wyglądało tamto forum gdy skończy sie kampania wyborcza???
Czarna Mamba
Nov 2 2006, 08:20 PM
obejrzałam sobie to drugie forum i jestem trochę przerażona, do czego ludzie, młodzy ludzie, są zdolni, aby tylko pchwalić się swoją elokwencją, pożal się boże wiedzą, doświadczeniem - i po trupach do celu - niszczyć kogoś by wywyższyć siebie. śmiechu warte. a może by tak najpierw do słownika trochę pozaglądać, bo zasad pisowni panowie zapomnieli

(teraz to ja jestem wredna
żelo
Nov 3 2006, 04:05 PM
adamkam: więc zauważyłeś zapewne że ja również popieram Nestora w tej kwestii, a może powiem inaczej: jego argumenty mnie przekonują a Twoje niestety nie, zawsze staram się być obiektywny chociaż wiem że do końca nigdy się nie da, na forum jest łatwiej nie widząc rozmówcy
czarna: szkoda że jeden mój że tak powiem "rozmówca" skasował swoje posty, to mnie dopiero przeraziło jak mi wyjechał z wypracowaniem na temat mojej psychiki, moralności i kultury, po tym jak go próbowałem sprowokować do jaśniejszego formułowania wypowiedzi ale biedny chyba sie obraził i się nie udziela
adamkam
Nov 3 2006, 04:53 PM
żebyś znał sprawę od początku pewnie zmieniłbyś zdanie, to co zostało napisane na forum jest tylko zalązkiem konfliktu - proste: pada insynuacja jakobym rzekomo żądał od pracownikow goku zdjęcia reklamy konkurencyjnego forum, dziwne niedziela jest pełna wyjaśnien: rozmawialem w tej sprawie z dyrektorem centrum, rozmawiałem z autorem insynuacji rozmawiałem z nestorem - wszystkie rozmowy toczą sie na prywatnych łączach co sie okazuje wieczorem wyjasniamy wszystko jest ok - a gdy sie pytam prywatnie nestora dlaczego wraca do tej historii jeszcze oskarżając mnie że próbuję to wszystko tuszować on stwierdza: bo ludzie lubią afery, sensacje. Sęk w tym że żadnej afery nie było. i dlatego nie mam zamiaru sie przed nikim wybielać bo wiem że gdy kampania yborcza sie skończy owe forum też się skończy no będą na nim pisac może dwie trzy osoby jak tu i wszystko. Teraz jeszcze jedna kolejna rzecz na pewno niebawem pojawi sie informacja od nestora ze go znowu oczerniam więc żeby nie judzić po prostu mówię: prawdy niestety nie da sie oszukać. zresztą widzisz że mimo iż mnie nie ma na tamtym forum to cały czas rozmawiają o mnie i co gorsza wciąż jestem tam obrazany i przykro mi jest z tego powodu. Nie mam zamiaru jednak z nim walczyć żeby se chłop nie wymyślił że ktoś go prześladuje politycznie. jako materiały do analizy polecam także forum gimnazjum gdzie po mojej prośbbie admin usunął obraźliwy tekst nestora a wypowiedzi reszty forumowiczów świadczą o jego inteligentnej wypowiedzi.
Czarna Mamba
Nov 3 2006, 05:43 PM
właśnie usłyszałm słowa (po obejrzeniu wiadomości o kolejnych tragicznych incydentach) - i zupełnie zgadzam się z taką tezą, że współczesny świat dąży do tego, aby było źle w każdej dziedzinie życia, bo wtedy jest o czym mówić, o czym pisać - coś się dzieje, jest jakaś afera, rozróba, kłótnia - i wszystko się nakręca. o rzeczach pozytywnych nudno jest pisać ... ciekawe kiedy nastąpi jakiś punkt zwrotny
żelo
Nov 4 2006, 09:53 AM
adamkam: masz rację nie znałem sprawy, teraz wiem więcej i jak zwykle prawda zapewne leży po środku, Ty tu żalisz się że Cię tam obrażają a wcale tak nie jest, Nestor na swoim forum też się żali a to nie wszystko co pisze okazuje się strasznym "oczernianiem". Demagogia ot co... a ja tego strasznie nie lubię
Gregor
Nov 4 2006, 12:14 PM
Proponuję zająć się tym co jest ważne.
Wykłucanie się na różnych forach może i nakręca oglądalność

ale ja uważam, że mamy ważniejsze sprawy o których należy pisać.
A tak przy okazji nie rozumiem stwierdzenia "konkurencyjne forum". Nasze forum będzie w klimacie takim jacy są tu forumowicze a inne będą w innym klimacie - więc nie widzę tu żadnej konkurencji. Fakt istnienia innych forum daje tylko "kopniaka" żeby działać i rozwijać nasze forum

Pozdrawiam
Aha i proponuje zamknąć temat, a jak się pojawi nowy wątek to go stworzyć
adamkam
Nov 4 2006, 03:08 PM
do żela nie próbuję sie wybielac i przyznaję racje Tobie prawda lezy po środku
do gregora z: rzeczywiście czas się zająć ogólniejszymi sprawami
POZDRAWIAM
Admin
Nov 7 2006, 05:57 PM
Zamykam temat bo zaczyna się robić bałagan.
Nowe wątki piszemy w nowych tematach
Admin
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.