Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaki aparat wybrać? (mały, ładny i dobry)
Forum Choroszcz.eu > OFF TOPIC > TEMATY RÓŻNE
Czarna Mamba
Mam zamiar kupić sobie jakiś mały aparat fotograficzny, taki, żeby można go było wrzucić do kieszeni i wszędzie ze sobą zabrać (np. na stok narciarski czy plażę smile.gif ). Mam już dość ciągania dużego aparatu - czasami mam ochotę zrobić zdjęcie szybko, sprawnie, bez większego wysiłku. Myślę o małym kompaktowym aparacie cyfrowym, ze stabilizacją obrazu (do szybich zdjęć z "zaskoczenia"), z zoomem niekoniecznie ogromnym (ale żeby można było coś zbliżyc), z dosyć dobrą światłoczułością (wiadomo jak to jest z lampami w takich aparatach). Na rynku jest dosyć duży wybór takich aparatów, ale nie wiem, jaki byłby najlepszy. Aha i jeszcze jedna ważna rzecz - aparat musi być dosyć szybki (obecnie mam aparat który dosyć wolno "reaguje" - i to jest czasami wkuające). Potrzebuję więc pomocy w wyborze. Może ktoś mi coś doradzi?. z góry dziękuję.
żelo
niedawno kupiłem Kodaka C330, z kartą 128MB 420 złotówek + koszty przesyłki, jest mały czy ładny to kwestia gustu, czy dobry? raczej ekonomiczny, nie jest to jakiś wypas ale za takie pieniądze nic lepszego nie znalazłem, łatwy w obsłudze, wadą jest beznadziejny wyświetlacz ale mi to nie przeszkadza zbytnio
Czarna Mamba
Ja teraz też mam Kodaka, ale DX6490. Robi dosyć dobrze zdjęcia (chociaż w gorszych warunkach świetlnych trzeba się trochę "powysliac"), ma swietny zoom (10x obiektyw 38-380mm). ale jest straaasznie wolny (no może to ja jestem zbyt niecierpliwa smile.gif). Dlatego potrzebuję czegoś bardzo szybkiego, reagującego błyskawicznie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.